Animációs stúdió

látvány2

A tervezési feladat egy korszerű reklám- és animációsfilm-stúdió tervezése volt. Ez egy olyan környezetet jelent, amely támogatja a kreatív munkatársak munkáját, szellemi/mentális/érzelmi világát pozitívan befolyásolja. A megbízások túlnyomó része reklámfilmekre szól, de készítenek sorozatokat, illetve egyestés filmeket is. A „rajzfilm” mai korszerű megfelelője, az animációs film készítése elsősorban számítógépen történik, egy motion capture stúdió segítségével, ahol valós mozgást rögzítenek több kamera és speciális érzékelők segítségével.

A helyszín:
1dn

Helyszínnek a megadott lehetőségek közül egy saroktelket választottam. Fontos volt a mérsékelt zaj- és forgalomterhelés, valamint pozitívumnak tartottam, hogy egy saroktelekről van szó. Az épület megközelítése a szervízutakról egyszerűen megoldható, és mivel a Gubacsi és a Mester utca között körülbelül félúton fekszik, így gyalogosan (Gubacsi út – villamos), valamint autóval (Mester utca) is könnyen elérhető. A telekkel szemben található tervezett gyalogos sétány és park is meghatározó tényező volt a választásomnál.
2014_Hargitai_Réka_munkahelyek_2_stúdió_helyszínrajz

A tervezési kiírás alapján megfogalmazódott bennem, hogy a stúdió és irodarészt egymástól kicsit elválasztva, megkülönböztetve szeretném kezelni, mivel funkciójukban és követelményeikben is sokban különböznek. A tervezésnél ezt a különbözőséget követtem, mint meghatározó alapgondolatot.
Alaaaaaprajz_utolsó1

A két épületrész (stúdió és iroda) egyszerűségre és funkcionalitásra törekszik, tömegük önmagukban egy-egy hasáb. A kapcsolatot a közös bejárat és előcsarnok teremti meg. Innen az irodák és kiszolgáló funkciók is a legrövidebb úton megközelíthetőek. A kiszolgáló terek (raktár, műhely, öltözők), valamint az irodák forgalma az előcsarnok után egymástól elkülönülve zajlik; közös portát, azonban zavarmentes együttműködést téve lehetővé.
Alaaaaaprajz_utolsó2

Metszet1

Metszet2

2014_Hargitai_Réka_munkahelyek_2_stúdió_homlokzat1

2014_Hargitai_Réka_munkahelyek_2_stúdió_homlokzat2

2014_Hargitai_Réka_munkahelyek_2_stúdió_homlokzat3

2014_Hargitai_Réka_munkahelyek_2_stúdió_homlokzat4

látvány1

látvány2

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
, , , , , , ,